AMATÖR SPOR HAFTASI
Rize'de 13-19 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası, " Spor Kulüplerine Spor Malzemesi ve Maddi Yardım Dağıtım " töreniyle sona erdi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Rize Şubesi tarafından düzenlenen tören Rize Gençlik Merkezi'nde yapıldı.
Vali Ersin YAZICI, Rize Milletvekilleri Hasan KARAL, Hikmet AYAR, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet KAZANCI, Vali Yardımcısı Emre NEBİOĞLU,  İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Salih KURTULUŞ, İl Emniyet Müdürü Adem ÇAKICI, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK, Antrenörler ve Sporcular ile Spor Kulübü Temsilcilerinin katıldığı törende, İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi tarafından 53 Amatör Spor Kulübüne toplam 212.000 TL nakdi yardım ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilen spor malzemeleri dağıtıldı. Ayrıca Amatör Spor Camiasına desteklerinden dolayı bir çok katılımcıya plaket takdim edildi.
Törende bir konuşma yapan Vali Ersin Yazıcı, "Valilik olarak sporun gelişmesi için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız" dedi.
SPOR İÇİN BİRÇOK KAYNAK AYIRIYORUZ
Spora olan desteği çocuklar ve gençlerin geleceği için yaptıklarını belirten Vali YAZICI, "Yarınlarımızın aydınlık olması ve daha iyi bir gençlik yetişmesi için elimizdeki tüm imkânları kullanarak gayret sarf ediyoruz. Bugün değerli sporcu arkadaşlarımıza İl Özel İdare'mizin maddi imkânları ölçüsünde temin edilen spor malzemelerinin dağıtımı için toplandık. Spor için birçok kaynak ve bütçe ayırıyoruz. Rize sporcu yetiştirme anlamında potansiyeli olan bir ilimiz. Sporcularımızın başarılarını arttırmak adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Biz Valilik, İl Özel İdare ve Belediye gibi kuruluşların temel görevi, amatör spor camiasına tesisler kazandırmak ve eksikleri gidermektir.  Rize'mizde sportif anlamda yapılan yatırımlar devam ettiği gibi, bunların geliştirilmesi yönünde de gayretlerimiz devam ediyor. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm sporcularımıza başarılar diliyorum " dedi.
Yapılan törenin ardından protokol heyeti tüm kulüpler ile tek tek selamlaşarak malzemelerini dağıttı.