Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Öztürk günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasında “ Çanakkale Savaşı'nın sadece bir zafer değil, aynı zamanda Türk milletinin iradesinin ve mücadelesinin tarih boyunca unutulmaz bir örneği olduğunu vurgulayarak katılıcılara hoş geldiniz  “dedi

Program kapsamında, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ve İl Müftüsü Naci Çakmakçı günün anlam ve önemini vurgulayan şiirler okudu. 

Anma töreninde duygusal anlar yaşandı. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş'ın seçtiği Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" şiirini, daha önce ruhen yaşayarak okuduğunu bildiği Fatih Anadolu Lisesi öğrencisi Şeydagül Müftüoğlu'na okutması, salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.
Programa Rize Valisi Ihsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Vali Yardımcıları Murat Öztürk, Hüseyin Aydın ve Hatice Cemre İncesu, İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Öztürk, Gençlik Hizmetleri Müdürü Yasin Çakmakçı, kurum yöneticileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.