Rize Gençlik Merkezi Serenderinde gerçekleşen hasbihalde Metin KÜLÜNK gençlere 15 Temmuz gecesi yaşananları, 15 Temmuz olaylarının Demokrasimize nasıl darbe vurmaya kalkıştığını ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın liderliği ile olayların seyrinin nasıl değiştiğinden bahsetti. Ülkemiz tarihine bakıldığına darbe girişimlerinin her dilimde var olduğu ve var olmaya da devam edeceği gençlerimizin tüm bunlara karşı hazırlıklı ve uyanık olmaları gerektiğinden bahseden Külünk gençlere Hz. Ali ve Hz. Ömer’i örnek almalarını tavsiye etti. 

Kitap okumanın ve araştırmanın önemine dikkat çeken KÜLÜNK “Kendinize bir hedef belirleyin ve o hedefe doğru emin adımlarla yürüyün örneğin ben 15 yaşımda ben bu dünyayı değiştireceğim demiştim, eskiden halktan gelen birinin bir milletvekili olması çok zordu ama günümüzde örneği karşınızda duruyor” şeklinde konuştu.

Rize Gençlik Merkezinde Hukuk Kulübü sorumlusu Gençlik Lideri Erdoğan İsren ASLAN tarafından organize edilen programa Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK, Rize Gençlik Merkezi Müdürü Yasin ÇAKMAKÇI ve Hukuk Kulübü koordinatörü Ali İmran BÜYÜK katıldı.
Program İl Müdürü Mustafa ÇELİK’in Metin KÜLÜNK’e yöresel çay bardağı takımı hediye etmesiyle sona erdi.