Atatürk’ün Samsun’da yaktığı kurtuluş meşalesi, her yıl olduğu gibi bu yılda aynı heyecan ve coşkuyla Rize’de de yanmaya devam etti. Tam 97. yıl önce 19 Mayıs günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk Samsun'a gitmiş Kurtuluş Savaşı'nın kıvılcımını ateşlemişti.

     Tören, ilk olarak Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK, gençlere seslenerek, “Bugün büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan Kurtuluş Mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs’ın 97. Yıl dönümüdür.

    19 Mayıs 1919 tarihi Milletimizin Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde şaha kalkışının başlangıcıdır. 19 Mayıs 1919 Tarihi Cumhuriyetimizin kuruluşunun ilk adımıdır. 19 Mayıs 1919 tarihi milletimizin özgürlüğünün canından daha önemli olduğunu gösterdiği tarihtir” dedi.

       19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı daha sonra yağmur münasebeti ile Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Çok Maçlı Spor Salonunda gençler ve vatandaşların katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı. Törene katılan öğrencilerin düzenlediği spor ve müzik etkinlikleri protokol ve vatandaşlarca ilgiyle izlenildi.

       Rize Valiliği adına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan programa Vali Ersin YAZICI, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Semih COŞKUN, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan YAĞIZ, Vali Yardımcısı Emre NEBİOĞLU,Rize Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bayram KANTIK, İl Emniyet Müdürü Adem ÇAKICI, Rize Belediyesi adına Rize Belediye Başkan Yardımcısı İsmet SİVRİKAYA, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.