Program doğrultusunda Rize’de gerçekleştirilen yürüyüş programı sabah saat 04:20’ de Sahil camiinde Sabah Namazı ile başladı. Namaza müteakip Rize İl Müftüsü Çanakkale konulu vaaz’da bulundu, Vaazın ardından katılımcılara Rize Gençlik Merkezi tarafından “Yarma Çorbası ” ikramı yapıldı.
Program doğrultusunda 06.30’da Sahil Camii önünden Protokol ve Yüzlerce gencin katılımı ile tekbirleriyle başlayan ve devam eden  “ Vefa Yürüyüşü ”  “İslampaşa Kurşunlu Camii yanı Şehitlik Mezarlığında Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua ile sona erdi.

57 Alay Vefa Yürüyüşü programına Rize Vali Yardımcısı Emre NEBİOĞLU, Belediye Başkan Yardımcısı İsmet SİVRİKAYA, Rize İl Jandarma Komutanlığından Jandarma Albay Nedim SELVİSU, Emniyet Müdürü Adem ÇAKICI, İl Müftüsü Yusuf DOĞAN, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK, Memur-Sen İl Başkanı Resul USTA, Rize Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Kemal AKSU , Okul idarecileri, Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri ve Yüzlerce genç katıldı.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK “ Gençlik ve Spor Bakanlığınca 81 ilde eş zamanlı düzenlenen Vefa Yürüyüşünü manevi duygular içerisinde gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz programa desteklerini veren tüm kurum ve kuruluşlara ve Ecdadımızın izinde Sabah erken saatlerinde katılım sağlayan Asımın nesli öncü gençliğimize şükranlarımı sunuyorum ” diye konuştu.