Fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmak, yüzme bilmeyen öğrencilere yüzme öğretmek için RENK Projesi kapsamında düzenlenen  "Yüzen Okullar" projesi büyük ilgi gördü.
Rize Valiliği, İl Milli Eğitim ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerince yürütülen proje kapsamında,  pilot seçilen 5 okulun 4. sınıflarındaki 572 öğrenciye yüzme eğitimi verilmeye başlandı.  326 erkek, 246 kız öğrenciye haftada iki gün belirli saatlerde farklı havuzlarda yüzme eğitimi verilecek.
Düzenlenen programa, Vali Ersin Yazıcı, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Albay Semih Coşkun, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, Vali Yardımcıları Turan Yılmaz, Mehmet Kurt, Emre Nebioğlu, Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Kurum Amirleri, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.
DENİZCİLERİN ŞEHRİ
Programda bir konuşma yapan Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Yüzen Okullar Projesi'nin çok güzel bir adım olduğunu belirtti.
Yüzmeyi bilmenin çok büyük önem taşıdığını vurgulayan Milletvekili Osman Aşkın Bak, şunları kaydetti:
"Kentimiz olimpiyat şampiyonlarıyla meşhur. Neden denizcilerin şehri Rize'mizden şampiyonlar çıkmasın. Spora yapılan yatırımın önemini biliyoruz. Yazın bizi üzen pek çok haber alıyoruz. Denize giren çocuklarımızın boğulması, bizi üzen bir olay. Burada çocuklarımız yüzmeyi öğrenerek, denizle ve suyla mücadele etmesini öğrenecek. Bu da ülkemiz için büyük kazanç "dedi.
EĞİTİM VE SPOR
Tüm çocukların spor yapması gerektiğini söyleyen Vali Yazıcı ise, " Deniz kenarındaki bir kente dünya çapında yüzücüler yakışır.  Bu işi çok seven ve bu işte çok başarılı olabilecek yüzücülerimiz çıkacak. Geleceğimizin teminatı ve ülkemizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın mutlaka bir branşta spor yapmaları gerektiğine inanıyorum. Çocuklara sadece yüzme eğitimi değil, RENK Projesi kapsamında basketbol, voleybol, güreş, masa tenisi vb. spor dallarında da eğitim veriyoruz. Çocuklarımızın spor bilinciyle yetişmesi için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Eğitim ve spor ayrılmayan, birbirini tamamlayan iki parçadır. Bu projeye katkısı olan herkese ve özellikle ailelere çok teşekkür ediyorum. Her zaman yanınızda olduğumu bilmenizi istiyorum  " diye konuştu.
Haber: Metehan Gedik