Türkiye Hentbol Federasyonunun 2015 Yılı Faaliyet Programı Kapsamında, 6-12 Ocak Tarihleri Arasında Ardeşen’de Düzenlenen Kulüplü Küçükler Bayanlar İl Birinciliği Müsabakaları Tamamlandı.

Müsabakalar da 1.liği Elde Eden Ardeşen GSK A Takımı Federasyonca Belirlenecek Olan Yer ve Tarihte Bölge Grup Müsabakalarında Rize’yi Temsil Edecek.

Turnuva da Ayrıca Ardeşen GSK B Takımı 2., Pazar Hemşin B Takımı 3. ve Pazar Hemşin A Takımı da 4. Oldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Hentbol Federasyonu Rize İl Temsilcisi Fevzi Nebioğlu, “Bu kategori de seyir zevki yüksek ve heyecanlı maçlar izledik. Bu maçlar da minik sporcuların ailelerini de tribünde görmek ve çocuklarını desteklemelerini izlemek ayrı bir keyif oldu. Bu turnuvanın asıl amacı Rize ilini temsil edecek takımı belirlemekti. Bir diğer önemli amaç ise 21–23 Ocak tarihlerinde Erzincan’da yapılacak olan Anadolu Yıldızları hentbol turnuvasında mücadele edecek sporcuları seçmekti. Antrenörlerimiz bu konu da bu maçları yaparak oyuncu seçimi konusunda kolaylık buldu.” Dedi.

Müsabaka da Takımları Şevki Demiroğlu, Osman Nuri Yazıcı, Hızır Kumbasar, Dursun İslamoğlu ve Sevda Birinci gibi deneyimli ve genç antrenörler görev aldı.

Düzenlenen Turnuva sonra derece elde eden kulüplere kupa ve madalya verildi. Törene Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Osman Önçırak, Hentbol Federasyonu İl Temsilcisi Fevzi Nebioğlu, Federasyon Gözlemcilerinden Kadir Bakır, Antrenörler, Kulüp Temsilcileri, Sporcu Aileleri ve ilgililer katıldı.