Türkiye Halter Federasyonu 2019 Faaliyet programında yer alan Naim Süleymanoğlu Büyükler Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası Denizli’de sona erdi. Hasan Güngör Spor Salonunda Türkiye’nin her bölgesinden 33 ilden 47 kulüp 310 erkek ve 218 bayan olmak üzere toplam 528 sporcu katıldığı yarışmada Rize'li sporcular büyük bir başarı gösterdi.

Pelinsu Bayav’ın Türkiye Şampiyonluğunun ardından Onur Demirci’nin Türkiye Rekorlarını alt üst etmesi ve Melike Şimşek’in Türkiye 3.’lüğü Rize’de büyük sevinç yaşatırken, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, sporcularla gurur duyduğunu belirterek, sporcularımızı ve teknik ekibi tebrik etti.

Rize'li sporcuların katılacakları tüm spor branşlarındaki turnuva ve şampiyonalarda daha büyük başarılara imza atacağına inandığını kaydeden İl Müdürü Çelik, bütün spor dallarında Milli Takıma çok daha sporcu yetiştireceklerini ve sporcularının Milli Takım forması altında da başarılı sonuçlara imza atarak Rize’nin ve Türkiye’nin yüzünü güldürmeye devam edeceklerini belirtti.

Pelinsu Bayav ile Onur Demirci’nin önümüzdeki aylarda yapılacak Dünya Yıldızlar Şampiyonasında Türk Milli Takımı forması altında yarışacağını kaydeden İl Müdürü Çelik, her iki sporcunun da Ayyıldızlı bayrağımızı göndere çektireceğine inandığını belirtti.

Çelik, ayrıca başarıda büyük pay sahibi olan Antrenör Sibel İlgün ile Çaykur Rizespor Kulübüne de desteklerinden dolayı teşekkür etti.