Programa AK Parti Milletvekili Osman Aşkın BAK, AK Parti Milletvekili Adayı Muhammet Avcı, Güneysu Belediye Başkanı  Rıfat ÖZER, Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan YILDIZ, ASKF Başkanı Ali ÇELİK, Gençlik ve Spor Hizmet Müdürleri, Şube Müdürleri, Kulüp Başkanları, Kulüp Yetkilileri ve kulüplerin sporcular katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı amatör spor faaliyetlerinin teşvik edilmesi ve desteklenmesi amacıyla Rize'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım yapıldı.

Eski Gençlik ve Spor Bakanı, Ak Parti Milletvekili Osman Aşkın BAK Spor kulüplerine yapılan yardımların çok önemli olduğuna dikkat çekerek Bu kulüplerimiz gerçekten ilimiz için çok özel önem arz ediyor. Çok sayıda gencimizi sporla buluşturan kulüplerimize bizlerin destekleri de en iyi şekilde devam edecektir dedi.

AK Parti Milletvekili Adayı Muhammet AVCI açıklamasında Kulüplerimizle birlikte el ele vererek yardımlarımızı en iyi şekilde gençlerimizin yaralanması adına kullanacağız. İlimizde amatör spor faaliyetlerinin her geçen gün arttığını ve bundan mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Yapılan yardım bütün kulüplere hayırlı olsun dedi.

Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan YILDIZ gençlerimiz ve çocuklarımız doğru şekilde yönlendirilmelidir. Boş zamanlarını faydalı bir şekilde değerlendirilmeli, uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan muhafaza edilebilmeleri bakımından spora teşvik edilmeleri çok büyük önem arz ediyor. Spor kulüplerimizin maddi imkanları sınırlı, ancak biz devlet olarak hükümetimizin sağladığı imkanlarla, değerli Bakanımızın, milletvekillerimizin destekleriyle elde ettiğimiz kaynakları spor kulüplerimize, amatör spor kulüplerimize malzeme olarak vermeye devam ediyoruz. Ben bu kulüplerimize, gençlerimize, sporcularımıza hayırlı olmasını diliyorum dedi.

Rize ASKF Başkanı Ali ÇELİK konuşmasında;  “Rize Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak her seviyedeki  sportif katılımı cesaretlendirmek ve artırmak, uygun gelişimi için imkan oluşturmak birinci önceliğimizdir. Rize'mizi sporla bütünleşmiş bir yaşam kültürünün yaygınlaşmasına hep birlikte katkı sağlama temennisiyle yeni sezonda tüm kulüplere başarılar diledi.

Tören, spor kulübü temsilcilerine takdim edilen temsili çek ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi