Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Gençlik Merkezleri yerelde gerçekleştirdiği projeler ile kendilerine uygun timlere başvuru yaptı. Ülke çapında yaklaşık 500 proje başvurusu yapıldı.

Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen Gençlik Merkezleri arası düzenlenen “Gönüller Yapmaya Geldik” temalı proje yarışmasında Çayeli Gençlik Merkezi Gönüllü Gençlerinin “Sıfır Atık Timi" kategorisinde sunduğu proje Türkiye Birinciliği elde etti.

Ziyarette Gençlik Hizmetleri Müdürü Yasin Çakmakçı, Çayeli Gençlik Merkezi Müdürü Emre Çataklı gönüllü gençler Onur Bıçak, Ayşe Bilbil, Gözenur Ceyda Doğruyol, Sedef Ağcan ve Sedanur Eren “Özel Yapar Güzel yYapar “ proje ismiyle aldıkları ödül ile birlikte Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız’ı makamında ziyaret etti.

Geri Dönüştürülebilir ürünleri Engelli bireylerin katkılarıyla kullanılabilir ürünlere çevirerek, oyun malzemeleri ve müzik aletleri üretildi. Elde dilen ekipman ve malzemelerle bowling oyunu oynayıp sıfır atık orkestrası kuruldu. 

Gençleri kutlayan İl Müdürü Gürhan Yıldız “ Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 500 proje içerisinde değerlendirdiği Özel Yapar Güzel Yapar isimli projemiz ile dereceye girerek Türkiye birinciliği elde etmemiz bizleri gururlandırmıştır. Farklı alanlarda çalışmaya gönüllü olan gençlerimizin Rize ili için daha başarılı projelere imza atacaklarına inanıyorum. Almış oldukları bu ödül bizlerin değil değerli gençlerimizindir. Hepsini tek tek kutluyorum “ dedi.