Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde 2013 yılında faaliyetlerine başlayan ve 2014 yılından itibaren “Damla Gönüllülük Hareketi” adıyla çalışmalarına devam eden proje kapsamında, Ülkemizde Üniversitelerde eğitim gören yerli ve yabancı öğrencilerden oluşan toplam 46 genç Rize ilimizi ziyaret ettiler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğünce uygulamaya konulan proje ile Türkiye’nin farklı illerinden gelen üniversite öğrencileri, kentte çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor.

02-11 Temmuz tarihleri arasında ilimizde misafir edilen gençler proje kapsamında Protokol ziyaretleri, Okul ziyaretleri, fidan dikimi, engelsiz faaliyetler, şehitlik ziyaretleri, Esnaf Ziyareti, Köy Okulu Boyama etkinliği, Kuran Kursu ziyareti , çevre temizliği, Rize ilinin tarihi ve turisttik yerlerinin içinde bulunduğu ziyaretlere yer verdiler. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde yürütülen proje; ziyaret edilen illerde, yardıma ihtiyacı olan bireyleri ve aileleri, katılımcı gençler ile bir araya getirmeyi amaçlayan, ülkemizdeki üniversitelerde öğrenim gören yerli ve uluslararası öğrencilerin, hiçbir ayrım gözetmeksizin yürüttüğü gönüllülük faaliyetleri esasına dayanmaktadır.