İmza öncesi Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK "Yüzen Okullar" Projesi ile ilgili bilgi vererek "Projemiz 5. Yılında da devam ediyor. Rize'de yeşeren proje bugün itibariyle Türkiye projesi olmuş ve 81 ilde uygulanmaya başlamıştır. Öğrencilerimiz, Beden Eğitimi ders saatleri içerisinde ücretsiz olarak taşınarak ve bütün ekipmanlarının ücretsiz olarak öğrencilere verilerek kız ve erkek havuzunda ayrı ayrı yüzme eğitimi almaktadırlar. Öğrencilerimize temel yüzme becerilerinin öğretildiği Yüzen Okullar Projesinde 2019-2020 eğitim-öğretim yılında Merkez, Fındıklı, Ardeşen, Pazar, Çayeli, Derepazarı, İyidere, Kalkandere, İkizdere ve Güneysu ilçe öğrencilerinden planlamaya alınmak sureti ile 2600 öğrencimize yüzme eğitimi verilecektir. Bir öğrenci 8 seans suya girmekte ve antrenörler eşliğinde eğitimini tamamlamaktadır. Bu süreçte Sayın Valimizden aldığımız destekler için teşekkür ederiz." dedi.   

Ardından diğer projemiz ile ilgili bilgi veren Milli Eğitim Müdürümüz Yaşar KOÇAK "Sporla Büyüyorum" Projesi; Rize Valiliği himayelerinde,  Rize Milli Eğitim Müdürlüğü ile Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde sporun temel unsurları öğretilerek spor kültürünün yaygınlaştırılması ve sporda branşlaşma alt yapısının geliştirilmesi amacıyla spor eğitimlerini ders saatleri içerisinde ücretsiz olarak spor salonlarında yapabilme imkânı sağlamaktadır. Merkez ve yakın ilçe okullarında eğitim-öğretime devam eden öğrencilere yönelik Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü uhdesindeki spor salonlarında branşında uzman antrenörler eşliğinde 2. ve 5. Sınıf öğrencilerine yönelik Basketbol, Cimnastik,  Dağcılık, Hentbol, Okçuluk, Judo, Karate, Masa Tenisi, Taekwando, Futbol, Aikido, Badminton ve Tenis branşlarında yürütülecek eğitim faaliyetlerine öğrencilerimiz Beden Eğitimi derslerinde ücretsiz olarak spor salonlarına taşınarak ve gerekli ekipman sağlanarak spor etkinlikleri yaptırılmaktadır. Bu projeler ile öğrencilerimizin aktif sosyal yaşamlarının akademik başarılarına da olumlu yansıdığına tanıklık ettik. Bu manada sayılabilecek birçok faydaya vesile olan projelerimize Sayın Valimizin verdiği destek için teşekkür ediyoruz." dedi.

Törende Sayın Valimiz ÇEBER " İki kurum müdürümüz de gerek proje ile gerek faydaları ile ilgili güzel açıklamalarda bulundular. Akademik başarıda muhteşem başarılara imza atan öğrencilerimiz de bile eksik kalan yanın aslında sosyal yaşamlarındaki eksiklikler olduğunu ilerleyen yaşlarında görebiliyoruz. Her yaş grubuna hitap edebilen bu tarz etkinlikler ve projelerle sosyal yaşamı güçlü, sağlam karakterli çocuklar yetiştirebileceğimize inanıyorum. Bu anlamda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Her iki projenin de protokol imzaları atılarak tören sona erdi.