Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün okul sporları faaliyet programı kapsamında düzenlenen okullar arası yıldızlar Dart il birinciliği müsabakaları 23 okuldan 115 sporcunun birincilik mücadelesine sahne oldu. Merkez Çok Amaçlı Spor Salonu’nda 2 gün süren müsabakalarda kategorilerinde dereceye giren takımlar ise Türkiye Şampiyonası grup müsabakalarında Rize ilini temsil etmeye hak kazandı.

Bir birinden çekişmeli karşılaşmalara sahne olan müsabakalar sonunda kızlarda Dikkaya Ortaokulu birinci, İyidere Merkez Ortaokulu ikinci, Çayırlı Ortaokulu üçüncü, Ardeşen Alparslan Ortaokulu dördüncü olurken, erkekler Ardeşen İmam hatip Ortaokulu birinci, Işıklı 60.Yıl Ortaokulu ikinci, Kömürcüler Ortaokulu üçüncü, Ali Rıza Yılmaz Ortaokulu dördüncü oldu.

22-23 Aralık tarihlerinde Gençler branşında yarışan Okullar 10 erkek 9 kız takımı toplamda 95 sporcu ile Merkez Çok Amaçlı Spor Salonunda dereceye girmek için ter döktüler.

Gençler kategorisinde erkeklerde Çamlıhemşin Çok Programlı And. Lisesi birinci, Işıklı Mesleki ve teknik And. Lisesi ikinci, hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve teknik And. Lisesi üçüncü, Ardeşen Mesleki ve teknik And. Lisesi dördüncü oldu. Genç Kızlarda Türk Telekom Kanuni And. Lisesi birinci, Şehit Onur Kılıç Kız And. İmam hatip Lisesi ikinci, Ardeşen Mesleki ve teknik And. Lisesi üçüncü, Adem Özdemir And. Lisesi dördüncü oldu.

Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız açıklamasında “ Müsabakalarda erkeklerde ve kızlarda il birincisi olma başarısı gösteren Ortaokul ve Lise takımları verdikleri emek ile güzel bir başarıya imza attı. Alınan sonuçlar ile Türkiye Şampiyonası grup müsabakalarında Rize’yi temsil etmeye hak kazanan okul takımlarımıza şimdiden katılacakları müsabakalarda başarılar diliyorum “ dedi.
Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyalar ise düzenlenen törenle verildi.