Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Çok Amaçlı Spor Salonunda düzenlenen engellilere yönelik sportif faaliyetler etkinliğine katılan Vali Çeber, alanda gezerek sportif faaliyetler gerçekleştiren engelli bireylerle sohbet etti. Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Golbol takımıyla müsabaka yaptı.

Görme engellilere özgü bir spor olan Golbol müsabakasında Vali Kemal Çeber, Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ve Gençlik ve Spor İl Müdür Gürhan Yıldız gözlerini kapatan gözlük takarak Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Golbol takımıyla müsabaka yaptı. Kıyasıya geçen müsabakada Rize Gençlik ve Spor il Müdürlüğü Golbol takımı Vali Çeber’in takımını 5-4’lük skorla yenerek galip geldi.

Müsabaka sonunda rakip takımı tebrik eden Vali Çeber, “Zorlu bir mücadele oldu. Oynarken çok zevk aldık. Rakip takımı tebrik ederim” dedi.
Vali Çeber müsabaka öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Engelli kardeşlerimizle her zaman bir arada oluyoruz. Bugünde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün organizasyonu dolayısıyla bir aradayız. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz sahip olduğu tüm imkanları, fiziki unsurları ve salonları engelli bireylerin de istifade edeceği şekilde organize ediyor. Bunu her alana yayamaya gayret ediyoruz. Bugün burada Golbol ekibiyle bir müsabaka yapacağız. Geçen yıl kurulan bir ekip ama hızla ilerliyorlar. Engelli bireyler sosyal hayatın içinde olmalı. Spor yapmalı, her alanı kullanmalı. Burada hep birlikte olmamız bizi mutlu ediyor. En büyük engel sevgisizliktir. Sevgiye sahip olduğunuz zaman her türlü engelin aşılacağını söylüyoruz. Bugün ilimizin çeşitli yerlerinde programlar düzenleniyor. Her alanda engelli kardeşlerimizle birlikteyiz. Herkesin bir engelli adayı olduğunu hatırlatmak isterim. Engelli kardeşlerimizin zorluklarını kaldırmakta hepimize görevler düşüyor” dedi