Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan himayesinde “Spor Aşkı Engel Tanımaz” temasıyla 81 ildeki özel gereksinimli öğrenciler için gönderilen sportif malzemelerin dağıtımı ilimizdeki dört özel eğitim okuluna dağıtım töreni gerçekleştirildi. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı koordinesinde düzenlenen dağıtım törenine Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız ve Rize Milli Eğitim Müdürü Engin Emen Katıldı.

Rize Gençlik Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız  “Bugün burada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ülkemiz genelinde özel gereksinimli çocuklarımızın sportif malzemelerle buluşturulması adına yapılan organizasyonda bir araya gelerek özel gereksinime sahip çocuklarımızı sportif malzemelerine kavuşturacağız. Sizlerin başarısı, yüzlerinizin gülmesi ve hayata tutunmanız bizler için ayrı bir anlam taşıyor. Son yıllarda sporu toplumun her kesimine yayma adına yapılan faaliyetler büyük önem arz ediyor. Bugün burada da bu faaliyet kapsamında dört özel eğitim okulumuzda öğretim gören özel gereksinimli öğrencilerimize  spor malzemesi teslim edeceğiz. Onlarda okullarında belli sportif faaliyetlerde bulunarak kendi alanlarında ilerleyecekler ve ülkemizin Bayrağını uluslararası arenada göndere çektirerek İstiklal Marşı’mızı söyleteceklerdir. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyor, herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Engin Emen de “Spor Aşkı Engel Tanımaz “temasıyla gerçekleşen özel eğitimli çocuklara spor malzemesi dağıtım töreninin bütün bireylerin toplumda yer edinmesi adına önemli olduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Programda Gençlik ve Spor Müdürü Gürhan Yıldız ve Milli eğitim Müdürü Engin Emen çocuklar birlikte halay çektiler gönüllerince eğlendiler.