Bolu ilinde 29 Haziran-05 Temmuz 2017 tarihleri arasında, 64 ilden 3 bin 400 sporcunun katılımı ile gerçekleşen Küçükler-Gençler-Büyükler 15 Temmuz Şehitleri Kick Boks Türkiye Şampiyonasından Rize sporcular 2 Altın 1 Gümüş 7 Bronz madalya ile döndüler.

        Şampiyonaya Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kick-Boks Antrenörleri Ahmet CEBİR ve Ergün ÇAKMAKCI nezaretinde hazırlanan sporcular şampiyonada ilimizi başarı ile temsil ettiler.

Şampiyona’da Büyükler kategorisinde mücadele eden Miraç KAYA ve Yahya ALEMDAĞ rakiplerini yenerek Türkiye Şampiyonu oldular ve ileriki tarihlerde yapılacak olan  Dünya şampiyonasında hem Rize ilini hem de Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandılar.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK yaptığı açıklamada “Bolu ilinde Minikler-Küçükler-Yıldızlar-Gençler-Büyükler kategorilerinde yapılan Türkiye Kick-Boks Şampiyonasında 2 Altın 1 Gümüş 7 Bronz Madalya olmak üzere toplam 10 Madalya kazanan Rize Kick-Boks Kafilesi Antrenör ve Sporcularını kutluyorum” dedi. Türk Kick Boksunun iyi yerlere geldiğine dikkat çeken ÇELİK “ Rize ilinde çalışmalarına devam eden sporcularımız bu müsabakalar ile almış oldukları sonuçlar bizleri gururlandırmıştır. İnanıyorum ki Kick Boks branşında çalışmalarına devam eden sporcularımız Rize ilini ve bizleri müsabakalarda en iyi şekilde temsil edecekler. Antrenörlerimiz Ahmet CEBİR ve Ergün ÇAKMAKCI hocalarımızın emekleri oldukça fazladır. Katılım sağlayan ve bizleri bu gururu yaşatan herkese teşekkürlerimizi sunuyorum “ dedi.

Dereceye giren sporcular ; 

1. 79. Kg Miraç KAYA 1. Altın Madalya
2. 74. Kg Yahya ALEMDAĞ 1. Altın Madalya
3. 60. Kg Gökdeniz GANİMET 2. Gümüş Madalya
4.   +94. Kg Erdem SANDIKÇI 3. Bronz Madalya
5. 75. Kg Muhammet YILMAZ 3. Bronz Madalya
6. 67. Kg Necati ŞEKER 3. Bronz Madalya
7. 84. Kg Zafer PAŞALI 3. Bronz Madalya
8. 34. Kg Ali AYHAN 3. Bronz Madalya
9.   40. Kg Ahmet Ali AYHAN 3. Bronz Madalya
10. 71. Kg Mehmet GERZ 3. Bronz Madalya