Samsun’da düzenlenen Okulsporlarının 2016-2017 dönemi faaliyetleri arasında yer alan Yıldız kız ve erkekler Hentbol Türkiye Şampiyonası sona erdi.

10 ilden, 8 kız, 8 erkek takım ve 112 sporcunun katıldığı şampiyonada müsabakalar, 1-5 Haziran 2017 tarihleri arasında, Canik Atatürk ve Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonlarında oynandı. Final müsabakalarında, kızlarda; İzmir Şehit Onbaşı Ali Güner Yeşilbağ Ortaokulu ile Bursa İlbal-Betül Ali Hasan Çilingiroğlu Ortaokulu, erkeklerde; Bursa Vahide Aktuğ Ortaokulu ile Zonguldak Kozlu Ortaokulu karşı karşıya geldiler. 

Kızlarda İzmir Şehit Onbaşı Ali Güner Yeşilbağ Ortaokulu rakibi Bursa İlbal-Betül Ali Hasan Çilingiroğlu Ortaokulu' nu 10-9, erkeklerde; Bursa Vahide Aktuğ Ortaokulu, Zonguldak Kozlu Ortaokulu' nu 18-17 yenerek şampiyonluklarını ilan ettiler. 

Yıldız erkekler kategorisinde İzmir ekibini 29-13, Ankara’yı 21-20, Kırşehir’i 20-19 mağlup eden Rize Kurtuluş Ortaokulu, Türkiye 3.’sü olarak büyük bir başarıya imza attı.

Dereceye giren takımlara madalya ve kupalarını Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü adına Okulsporları Şube Müdürü Ebru Coşkun Bayraktar verdi.