25 ilden 80 erkek ve 33 bayan olmak üzere toplam 113 sporcu katıldığı Şampiyonaya Halter Antrenörü Sibel İLGÜN nezaretinde hazırlanan Rizeli sporculardan 60. kg Olcay Mert KOPUZ  Türkiye 1.cisi 56. kg Abdulgaffar ALBAYRAK Türkiye 3.cüsü olarak büyük bir başarıya imza attılar. Dereceye giren sporculara madalyaları Kaymakam Engin AKSAKAL , Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman ERTÜRK, Türkiye Halter Federasyonu Başkanvekili Mevlüt ATASEVEN, Asbaşkan Alparslan ARAS, tarafından verildi.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK yaptığı açıklamada “ Halter sporunda Türk sporcularımız Dünyada, Avrupa’da çok büyük başarılar elde ederek göğsümüzü kabartmaktadırlar.  Rize’mizde Halter sporu ile 2014 yılında tanıştığı, Halter sporunda Antrenörümüz Sibel İLGÜN’de büyük gayretleri ile 2 yıl içersinde büyük bir aşama kaydettik. Minikler Türkiye Şampiyonasında elde edilen bu ciddi başarıyı önemsiyorum. İnşallah Rize’mizde Halter branşında gelecekte çok Avrupa ve Dünya Şampiyonları çıkaracağız Minikler Türkiye Şampiyonasında gerçekleşen bu başarı gelecekte elde edeceğimiz başarıların ayak sesidir Minikler Türkiye Şampiyonasında dereceye giren sporcularımızı ve  Antrenörlerimiz Sibel İLGÜN kutluyorum “ Dedi.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK Yıldızlar ve 15 Yaş Altı 15 Temmuz Şehitler Ferdi Türkiye Şampiyonasının  20-23 Temmuz 2017 tarihlerinde Rize’da yapılacağını belirtti.