Rize Merkez ve ilçelerinden 52 gencin başvurduğu kampın sonunda 37 genç başarılı olarak belge almaya hak kazandı. Katılımcı gençler 29 Ağustos 2016 tarihinde başlayan ve 5 gün süren Arıcılık Kampında Gençler teorik derslerin yanında Artvin Borçkada bulunan Macahel Ana Arı Üretim Merkezini, ayrıca Dünyaca ünlü Anzer Yaylası Filora Ziyareti ve Bal Dolum Tesislerini ziyaret ettiler.

Arıcılık Tematik Gençlik Kampın sonunda başarı olan 37 Genç’e Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay KILIÇ tarafından imzalı katılım belgeleri ile Rize Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün destekleri ile kovan dağıtımı yapıldı. Ayrıca kamp sonunda yapılan değerlendirme sınavında 1. olan Fındıklı Cennet Köyünden ALPER YILDIRIMKAYA’ya, proje ödülü olan 1.000 tl değerinde Arılı Kovan ve Arıcılık Malzemesi hediye edildi.

Kapanış töreninde konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, “Gençlerin belirlenmiş olan temalarda bilgi sahibi olması ufuklarında, hayallerinde bir kapı aralamak ve bundan sonraki hayatlarında birçok şeyi başarabilecekleriyle ilgili temel motivasyonu sağlamak amacıyla düzenlediğimiz kamp sonunda başarılı olan 37 gencimize belgelerini ve Rize Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün destekleri sağlanan kovanlarını dağıtıyoruz. Gençlerimize bu imkanı sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bizlerden ve gençlerden desteklerini esirgemeyen Rize İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüze ve katılımcı gençlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Arıcılık Tematik Gençlik Kampı Kapanış töreni konuşmaların ardından yapılan Belge Töreni ve Kovan dağıtım ile sona erdi.