Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği  " 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası " kapsamında ilimizde kanser farkındalığını arttırmak, toplumu bilinçlendirmek, erken tanı ve tedavinin önemine dikkat çekmek, kanserin en bilinen sebeplerinden olan obezite ile mücadele için " Sağlıklı Yaşam ve Kanserden Korunmak İçin Hareket, Hareket İçin Bisiklet " sloganıyla bisiklet turu ve yürüyüş programı düzenledi.

HER KESİMDEN YÜKSEK KATILIM OLDU

Rize Valiliği, Rize Belediyesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Halk sağlığı İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün desteğiyle, Rize Bisiklet Kulübü Derneği, RTEÜ Bisiklet Topluluğu, Rize Gençlik Merkezi Genç Pedallar Kulübü işbirliğiyle, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Çaykur), Çayeli Bakır İşletmeleri A.Ş., İmece Gıda A.Ş. sponsorluğunda gerçekleşen etkinliğe Vali Ersin Yazıcı ve Eşleri Hanife Yazıcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Sultan Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Efe, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Esra Alemdaroğlu, Rize Gençlik Merkezi Müdürü Yasin Çakmakçı, Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü temsilcileri, Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkanı Dr. Nilüfer Emen, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

KANSERE KARŞI PEDAL ÇEVİRDİLER
Gerçekleştirilen bisiklet turuna, kansere karşı verilen mücadeleye destek olmak isteyen vatandaşlar bisikletleriyle yoğun ilgi gösterdi. Bisikletleri ile katılan vatandaşlar da kanser hastalarının mücadelesine pedal çevirerek destek olma imkânı yakaladı.

KANSERDEN DEĞİL, GEÇ KALMAKTAN KORK

Etkinliğe katılarak destek veren Vali Ersin Yazıcı ise,  kanserin yaygın olduğuna dikkat çekerek, benzer etkinliklerin önemine vurgu yaptı.
Özellikle gençleri, hayatın tüm bağımlılıklarından kurtarmayı amaçladıklarını ifade eden Vali Yazıcı, "Kanser vakalarına dikkat çekmek, halkımızın kansere karşı bilinçlendirilmesi,  doğal hayatın ve bisikletin teşvik edilmesinin yanı sıra, asıl önemli olan şey kansere yakalanmadan önce tedbirlerin alınması, kanserden değil, geç kalmaktan korkmak gerek. Farkındalık oluşturmak açısından bu projeyi çok önemli buluyorum. Gelecek nesillerin sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda bilinçlendirilmesine katkıda bulunmak için her yaştan bireylerin bir araya gelerek aktif bir şekilde bu problemi gündemde tutmaları çok önemli. Hepinize teşekkür ediyorum. Sağlıklı yaşam diliyorum "şeklinde konuştu.