Spor Genel Müdürlüğü Spor Kontrolleri yaptığı denetimlerde 2014 yılında 46 ilde 337.603 çocuk ve genç il spor merkezlerinde spor faaliyetlerine katıldığını tespit ettiler. 

Yapılan Denetimler sonucunda yapılan istatistiklerde Rize İlinde Lisanslı sporcu sayısı ve Faal Sporcu sayısında artışla Birinci sıraya yükseldiği tespit edildi. 

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK yaptığı açıklama “ Göreve geldiğimiz günden itibaren spora, sporcu altyapısı ve tesisleşmeye yönelik yaptığımız hamlelerle spor kenti kimliği kazanan Rize ili alınan tablolarla bir kez daha farklılığını ortaya koymuştur. İl ve ilçelerimizde yapılan çalışmalarımızın sonucunu bu şekilde almak bizleri oldukça gururlandırmıştır. Bundan sonraki yıllarda da aynı başarıyı göstererek ivmemizi daha da yukarıya çekmeyi hedefliyoruz. Bu Bağlamda Tesisleşmede ve Sporun ivme kazanmasında büyük katkısı olan başta Sayın Valimize, Milletvekillerimize, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Amirlerine, Spor Camiası ve Teşkilatımıza şükranlarımı sunuyorum“ diye konuştu.