9 kulüpten toplam 45 sporcunun yarıştığı şampiyonada K1 ve C1 kategorilerinde Büyük ve Genç sporcular yarıştı. Yarışmaları Ardeşen Kaymakamı İlyas MEMİŞ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK, Kano Federasyon Başkanı Prof Dr. Sami MENGÜTAY birlikte izlediler. Yarışma ili ilgili açıklama yapan Federasyon Başkanı MENGÜTAY; “Ardeşen İlçesinde yapılan yapay Kano parkuru  bu yörede Kano Sporunun daha gelişmesine katkı yapacak. Ülkemizi Uluslararası yarışmalarda temsil edecek sporcular burada yetişecek yaptığımız organizede bizlerden desteğini esirgemeyen Belediye Başkanı Ardeşen Kaymakamı İlyas MEMİŞ'e,  Ardeşen Belediye Başkanı Hakan GÜLTEKİN'e, çok teşekkür ediyorum." dedi.
İl Müdürü Mustafa ÇELİK ise  "Vali Recep Yazıcıoğlu kano ve rafting parkurunda İl Özel İdaresinin verdiği destekle iyileştirmeler yaptık yapay parkurumuz ulusal ve uluslararası yarışmalara ev sahipliği yapabilecek konuma getirdik. İnşallah Ardeşen İlçemizde bulunan  Vali Recep Yazıcıoğlu kano ve rafting parkurunda Dünya ve Olimpiyat şampiyonlar yetişecek" dedi.

Baştan sona oldukça çekişmeli mücadelelere sahne olan yarışların sonunda madalya alan sporculara ve dereceye giren kulüplere ödülleri Ardeşen Kaymakamı İlyas MEMİŞ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK, Kano Federasyon Başkanı Prof Dr. Sami MENGÜTAY tarafından verildi.