15 kulüpten 84 sporcunun katılım sağladı yarışmada Rize’li sporcularımızdan 3 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya olmak üzere 6 madalya ile müsabakaları tamamlayarak illerine geri döndüler.

Büyük erkekler K1 kategorisinde yavuz Selim Balcı, Büyük Kadın K1 kategorisinde Hilal Avcı ve Genç Erkekler K1 kategorisinde Hayati Kerem Şen altın madalyaya ulaşan sporcular oldu. Yıldız Erkek K1 kategorisinde Halil Efe vatanlar, Büyük Erkek C1 kategorisinde hazan Hızır gümüş madalya aldı. Yıldız Erkek K1 kategorisinde ise Zeki Tuna bronz madalya sahibi oldu.

Sporcuların elde ettiği başarıların, spora ve sporcuya yapılan doğru yatırımın karşılığı olduğunu ifade eden Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik “ şampiyonalardan madalya ile dönerek Rize’nin gururu olan sporcularımızı yürekten kutluyorum. Şampiyonada Rize’yi 16 sporcu ile temsil eden antrenörümüz Öztürk Kuru emeklerinin karşılığını almıştır. Gerek ulusal gerek uluslar arası yarışmalarda ilimizi ve Türkiye ‘yi temsil edecek olan sporcularımız azimlerini aldıkları madalyalar ile ortaya koymuştur. Bundan sonra da aynı başarı ile yol kat edeceklerine inancım tamdır. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

21-23 Mart 2018 tarihlerinde Antalya belek’te yapılacak olan Uluslar arası Gloria Canoeing Cup yarışmasında Milli takım adına ülkemizi Rize’li sporcularımızdan yavuz Selim Balcı, hilal Avcı ve Hayati Kerem Şen temsil edecek.