Rize Valiliğinin himayesinde Rize Belediyesi, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Rize Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen “Sporla Büyüyorum” Projesi kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ile İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz, tarafından yerinde ziyaret edilerek, burada spor yapan öğrencilerle sohbette bulunuldu.

Çelik, “Sporla Büyüyorum” Projesi kapsamında Rize İl Merkezinde 12 okuldan 1. ve 5. sınıflarında eğitim gören 1035 öğrencinin 9 spor branşında alanlarında uzmanlaşmış antrenörlerle sportif etkinliklerde bulunduğunu kaydetti.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz ise “Öğrencilerimizi faaliyetleri sırasında ziyaret ederek öğrencilerimizin yaptıkları sporla ilgili düşünceleri almak ve istekleri hakkında bilgi almak istedik. Masa tenisi, jimnastik, tırmanma, judo gibi branşlarda etkinlik yapan öğrencilerimizin yapılan faaliyetlerden oldukça memnun ve mutlu olduklarını dile getirmeleri bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir” diye konuştu.

Gençlik Merkezindeki ziyaretten sonra İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz ve Genlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Olimpik Yüzme Havuzuna geçerek “Yüzen Okullar” projesi kapsamında yüzme branşına katılan öğrencileri ziyaret edip sohbet ettiler. MEB tarafından Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Bölgesel Töreninde ödüle layık görülen “Yüzen Okullar” projesine katılan öğrencilerin faaliyetlerden çok mutlu oldukları ve kısa zamanda yüzme öğrendikleri belirtildi.