Rize Gençlik Merkezi ve Kahramanmaraş/Elbistan Gençlik Merkezlerinin koordinesinde gerçekleştirilen proje kapsamında Çayın ve Şekerin gençleri “ ÇAY-ŞEKER KARDEŞLİĞİ “ projesi kapsamında Rize’de bir araya geldi.

Rize Gençlik Merkezi ve Kahramanmaraş/Elbistan Gençlik Merkezlerinin koordinesinde gerçekleştirilen proje kapsamında Elbistan Gençlik Merkezi üyesi gençler 20-24 Eylül 2017 tarihleri arasında Rize’ye gelerek Rize’nin tarihini, mimari yapısını ve iklimini tanıma fırsatı buldular Kahramanmaraşlı Gençler ayrıca çayın tarladan sofraya ulaşıncaya kadar olan yolculuğuna şahit oldular.
Kahramanmaraş/Elbistan Gençlik Merkezi üyesi gençler programın ilk gününde Vali Vekili Dr. Emre Nebioğlu,  Belediye Başkan Vekili Sultan YILMAZ, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK’i makamında ziyaret ettiler.

Programın 2’nci ve 3’ncü günlerinde program doğrultusunda Rize’nin Tarihi, Kültürel ve Turistlik yerlerini gezen gençler, ayrıca çayın tarladan sofraya ulaşıncaya kadar olan yolculuğunu Çay fabrikasında şahit oldular ve çay tarlasında makası ellerine alıp çay kestiler.
Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren gençler projede emeği geçenlere teşekkür ederek Rize’nin eşsiz güzelliği yeşili ve mavisi ile büyülendiklerini söylediler.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK yaptığı açıklamada “İki Gençlik Merkezimizin ortaklaşa gerçekleştiği “Çay Şeker Kardeşliği” Projemizde Çayın Başkenti Rize’mizin, Rize Gençlik Merkezi üyesi gençlerle Şekerin hammaddesi olan Şekerpancarıyla özdeşen KahramanMaraş/Elbistan Gençlik Merkezi üyesi gençlerini bir araya getirmeyi amaçladık. Projemiz doğrultusunda ülkemizin çeşitli coğrafyalarında farklı bölgelerinde yaşayan gençlerimizin birbirlerini tanımaları dostluk ve kardeşlik bağlarını kurmalarını çay ve şeker gibi birbirlerini tamamlamalarını önemsiyoruz. İlerleyen zamanlarda Rize’li gençler Elbistan’a giderek çayımızı tatlandıran şekerin tarladan sofraya geliş macerasını öğrenecekler ve tarihi yerine yaşama fırsatı bulacaklar. Bu proje ile gençlerimiz hem kültürlerini hemde bölge coğrafyalarını tanıma şansını yakaladı. Bu bağlamda Projemizin gerçekleşmesinde bizlerden katkı ve desteklerini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Rize Valiliğimize, Rize Belediye Başkanlığımıza, Çaykur Genel Müdürlüğümüze ve Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum “ dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen proje Rize Gençlik Merkezi üyesi gençlerin Elbistan gezisi ile tamamlanacak.