Proje çerçevesinde 04-07 Temmuz 2017 tarihlerinde 40 Rize’li genç, Ankara’ya giden gençler programlarına Gençlik ve Spor Bakanlığı konferans salonunda gerçekleştirilen program diriliş bestesi olan sala, sine vizyon gösterimi ve şiir dinletisi ile başladılar. Ardından Rize’li gençler tarafından 2 gün boyunca 15 Temmuz darbe girişimine maruz kalmış olan yerler ziyaret edilerek (Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, TBMM, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi) buralarda gazi olmuş kahramanlarımız tarafından o gece yaşananlar gençlere anlatıldı. 

Gezi hakkında değerlendirmede bulunan gençler “ Gezdiğimiz yerlerde gördüklerimizden ve gazilerimizden dinlediklerimizden çok etkilendik şunu bir kez daha söylüyoruz bu güzel ülkeyi vatan hainlerine asla teslim etmeyeceğiz, her türlü hainliklerinde 15 Temmuz günü olduğu gibi yine canımızla, kanımızla vatanımızı savunacağız. Bu vesile ile Şehitlerimize Allahtan Rahmet Gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bir olacağız iri olacağız ve diri olacağız.” dediler.

Ulucanlar Cezaevi, Taceddin Dergahı ve Hacı bayram Camii ziyareti de gerçekleştirilen proje, Karşıyaka Mezarlığında 15 Temmuz şehitlerine yapılan dualarla son buldu.