Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Yeni Şehir Spor Salonunda 14-17 Ocak 2017 tarihinde  gerçekleşen Basketbol müsabakaları çekişmeli ve renkli görüntülere sahne oldu. Erkekler de guruplarından birinci çıkan iller Erzincan, Giresun ve Trabzon olurken, Kızlarda ise Erzurum, Giresun ve Trabzon illeri yarı final müsabakalarına katılmaya hak kazandılar.

Ağrı, Ardahan,Artvin, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane,Iğdır, Kars, Trabzon ve Van illerinin katıldığı gurup yarışmalarının sonunda başarı elde eden takımlar Yarı Final müsabakalarına gitmeye hak kazandılar.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK “ 2016-2017 yılı Okul Sporları kapsamında yapılan Basketbol Gurup müsabakaların da il takımlarının göstermiş olduğu performans ve başarı bizleri de mutlu etmiştir. Kendi sahamızda izleme fırsatı bulduğumuz müsabakalarda sporcular guruplarından birinci çıkmak için en güzel şekilde ter döktüler.  Bu müsabakaların tek şampiyonu yok. Emeği geçenlere, müsabakalara katılan okul takımlarına, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Personeline, İl dışından gelen Beden Eğitimi Öğretmenlerine ve sporculara teşekkür ediyorum. Yarı finale gitmeye hak kazanana illere de şimdiden başarılar diliyorum”  dedi.