Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen, sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerde ki yerel faaliyetler sonucu keşfedilen yetenekli sporcuların spora kazandırılması hedeflenen ANALİG müsabakaları 06-08 Ocak 2017 tarihlerinde Rize’nin Fındıklı İlçesi Spor Salonunda oynanan final maçları ile son buldu.

Rize, Artvin, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Tokat, Trabzon, Bayburt ve Ardahan olmak üzere 11 il karmasından toplam 196 sporcu guruplarından çıkabilmek için kıyasıya mücadele etti.

Grup müsabakalarının sonunda Kızlarda A kategorisinde Trabzon ve Ordu, B kategorisinde Giresun ve Artvin, C kategorisinde ise Rize ve Tokat, Erkeklerde ise A kategorisinde Gümüşhane ve Erzurum, B kategorisinde ise Tokat ve Rize, C kategorisinde ise Giresun ve Ordu başarı göstererek Çeyrek Final müsabakalarına katılmaya hak kazandı.

ANALİG Voleybol Grup müsabakaları sonunda ilk ikiye giren takımlara madalya ve başarı belgeleri takdim edildi.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK açıklamasında “ 3 gün boyunca süren müsabakalarda bütün sporcular en iyi şekilde mücadele etti. Sporcu ve antrenörlerimizi Rize ilimizde ağırlamaktan dolayı da ayrı bir mutluluk duyuyoruz. Rize Şehri bu tür müsabakalar ve Türkiye Şampiyonaları ile bir çok faaliyete imza atmıştır ve devam edecektir.  Bu güzel organizasyonda başarı sağlayan takımlara ve emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.