2015 yılında Rize Gençlik Merkezi tarafından “Günün en güzel vaktinde şehrin kalbinde buluşalım” sloganı ile başlatılan  “Seher Buluşmaları” 2016 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 il ve ilçe Gençlik Merkezlerinde uygulanmaya başlandı.
2 Eylül Cuma sabahı tüm Türkiye’de uygulanan proje 18 Kasım Cuma sabahı tekrarlandı.

Rize ve Çayeli Gençlik Merkezleri belirledikleri camileri sosyal medya hesaplarından takipçileri ile paylaştı ve cuma sabahı için camilerde buluşmalar planlandı. Cemaatle kılınan namazın ardından camii imamı ile kısa bir sohbette bulunuldu ve kahvaltı yapıldı.

Program ile ilgili Rize Gençlik Merkezi Müdürü Yasin ÇAKMAKCI ve Çayeli Gençlik Merkezi Müdürü Emre ÇATAKLI “Gençlik Merkezlerinde yeni bir nefes diyerek çıktığımız bu yolda bu ay sabah namazı buluşmaları programı düzenledik. Bir önceki yıl da söylendiği gibi sabah namazları günün en güzel vaktidir,  istedik ki gençlerimiz de o huzuru yaşasınlar, sabah namazıyla başlanan bir günün bereketini hissetsinler. 2015 yılında Rize Gençlik Merkezi öncülüğünde başlatılan bu projenin tüm Türkiye’de uygulanması da bizler için ayrı bir mutluluktur” şeklinde ortak açıklama yaptılar, İl Müftüsü İsmail YALÇIN  “ Siz gençler geleceğin gençliğisiniz, ümmetin umudusunuz. Unutmayın ki  islamiyet Erkam’ın evinden yayıldı ve Erkam 17 yaşındaydı. Şuan camide gördüğüm bu yoğunluk beni çok mutlu etti Allah razı olsun sizlerden gençler” şeklinde konuştu.

Programa Rize merkezde;  il Müftüsü İsmail YALÇIN, Müftü Yardımcıları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK,  Genç RİHDER, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, KYK’lı gençler, liseli gençler ve kur’an kurslarında okuyan gençler katılırken Çayeli’nde ise Belediye Meclis üyeleri, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gençler katıldı.