Programa Rize Valisi Erdoğan BEKTAŞ, Rize Vali Yardımcısı Emre NEBİOĞLU Rize İl Emniyet Müdürü Saadettin AKSOY, Rize Milli Eğitim Müdürü Şemsettin DURMUŞ,  Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet KAZANCI, Sosyal Yardımlaşma Müdürü Hüseyin KAHVECİ, çok sayıda öğrenci, öğrenci velileri, okul müdürleri ile muhtarlar katıldı.

Programın başında geçen yıl ilk kez düzenlenen “Yüzen Okullar” projesi kapsamında eğitimlerini tamamlayan sporcular katılımcılara kısa bir gösteri ile hoş geldiniz dediler.

Rize Valisi Erdoğan BEKTAŞ programda yapmış olduğu konuşma da “ 2 yıldır devam eden “ Yüzen Okullar” projesi çocuklarımız için büyük önem arz etmektedir. Çocuk ve gençlerimizin spora yönlendirilmesi için elimizden gelen her şeyi yapmaktayız. Emeği geçe her kese teşekkürlerimi sunuyor ve genç sporcularımızın başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Rize Milli Eğitim Müdürü Şemsettin DURMUŞ “  Eğitim camiası olarak öğrencilerimizi yüzme sporunu sevdirmek adına başta Valiliğimiz olmak üzere bir çok kurum ile geçen yıl başlattığımız organizasyonun sonuçlarını en güzel şekilde almaktayız. Geçen yıl hiç Yüzme bilmeyen çocuklarımız almış oldukları eğitim ile hem fiziksel olarak hemde ruhen kendilerini geliştirme fırsatını buldular. İnanıyorum ki bu proje Türkiye’de örnek olacak ve tüm illerimizde uygulamaya konulacaktır” diye konuştu.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK ise yaptığı açıklamada “Valiliğimiz himayelerinde, 2015-2016 yılında birincisini gerçekleştirdiğimiz Yüzen Okullar Proje ile İlimizde Merkez Atatürk İköğretim Okulu, Merkez İstiklal İlköğretim Okulu, Merkez 29 Ekim Gündoğdu İlköğretim Okulu, Merkez Denizciler İ.Ö.O. Çiftekavak Polis Amca İ.Ö.Okulunda toplam 567 öğrenci 8 haftalık Yüzme eğitim sürecini tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazanmış olup, Bu yıl 2.ncisini düzenleyeceğimiz Proje ile 7 Okulumuzdan 500 yakın öğrencimiz değerli paydaşlarımızın da katkılarıyla 8 saatlik temel yüzme eğitiminden sonra sertifa almaya hak kazanacaktır. Projenin gerçekleşmesinde destek ve katkılarıyla çocuklarımızın eğitiminde her daim bizleri yalnız bırakmayan Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay KILIÇ’a,  Valilerimize, Milletvekillerimize, Belediye Başkanlığımıza, İl Özel İdaremize ve Rize Sosyal yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfına bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

Program öğrencilere malzeme dağıtımı ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.