18. Uluslararası Zafer Haftası Tırmanışına 28 Ağustos 2016 tarihinde Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin KARACA’nın katılımıyla Rize 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtında Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Atatürk anıtında yapılan törenin ardından 18. Uluslararası Zafer Haftası tırmanışı için Kaçkarlara hareket eden dağcılar               30 Ağustos 2016 tarihinde 3937metre yükseklikteki Kaçkar Dağı zirvesine ulaşarak 30 Ağustos Zafer Bayramının 94. Yıl dönümü anısına Türk Bayrağı açtılar. Zirveye ulaşan dağcılar ayrıca 15 Temmuz Darbe girişiminde Şehit olanlar Demokrasi kahramanları ile  Kurtuluş Savaşı kahramanımız ve Ulu Önderimiz  Atatürk adına saygı duruşunda bulundular.

31 Ağustos 2016 tarihinde son bulan 18. Uluslararası Zafer Haftası Kaçkar Dağı tırmanışı sonrasında Rize Gençlik Merkezi Çok Amaçlı Salonunda Belge töreni düzenlendi.

Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin KARACA belge töreninde yaptığı konuşmada “18.cisini gerçekleştirdiğiz Uluslararası Zafer Haftası tırmanışımızı 3 senedir Kaçkarların Zirvesine gerçekleştiriyoruz. Öncelikle etkinliğimize katılan dağcılarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca bizlere ev sahipliği yaparak tırmanışımıza katkıda bulunan Rize Valimiz Sayın Erdoğan BEKTAŞ’a Rize Belediye Başkanımız Sayın Reşat KASAP’a ve Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın Mustafa ÇELİK’e  şahsım ve Dağcılık Federasyonu adına teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

18. Uluslararası Zafer Haftası tırmanışı konuşmaların ardından belge töreni ve toplu resim çekimi ile sona erdi.