17 kişilik kafile ile Rize’ye gelen gençler 9 günlük misafirlik süresi içersinde Rize Valisi Sayın Erdoğan BEKTAŞ ile Belediye Başkanı Sayın Prof Dr Reşat KASAP'ı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK’i ziyaret ederek, Rize Gençlik Merkezinin hazırladığı program doğrultusunda Rize ilinin kültürel ve turistlik yerlerini gezdiler gezdikleri yerlerde Türk gelenek ve görenekleri hakkında bilgi alan Faslı gençler misafirperverlikten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Rize gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK “Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Fas Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Değişim Programı kapsamında Fas'dan gelen gençlerimizi 9 gün boyunca misafir ettik. Salarha Sporcu Kamp Eğitim Merkezimizde misafir ettiğimiz Faslı kardeşlerimize  ''Kültürler Arası Öğrenme'' teması çerçevesinde  yöremizin çeşitli kültürel değerlerini tanıttık. 

Gençlerimiz, ilimizin kültürel ve turizm değeri olan merkezlerini gezerek tanıma fırsatına sahip oldular. Gençlerimize gezileri boyunca Rizeli gönüllü gençlerimizde refakat etti beraber ziyaret edilen yerlerin kültürel ve tarihsel özelliklerini öğrenen gençler, ortak paylaşımlarda bulunarak sağlam dostluklar ve ileride kurabilecekleri iş birliğinin de temellerini de atmış oldular” dedi. 

Faslı gençler Rize ilinde kaldığı süre boyunca  Ayder ve Çat  Yaylaları ,Zil Kale, Şimşir Ormanları, Fındıklı Huzur Evi, Güneysu Kıble Dağı, Pileki Mağarası, Uzungöl vb yerleri gezdiler. Rize Gençlik Merkezinde ortak faaliyetlerde bulunan Faslı misafir gençler 27 Ağustos 2016 tarihinde ilimizden ayrıldılar.