Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Salarha Sporcu Kamp Eğitim Merkezinde 31 Temmuz 2016 tarihinde başlayan ve 7 Ağustos 2016 tarihinde sona eren eğitime yurdun çeşitli illerinden gelen 18-29 yaş aralığındaki 80 gönüllü genç katıldı.

7 gün boyunca devam eden olan eğitim Fotoğraf Sanatı Kurumu Derneği’nin profesyonel eğitmenleri tarafından verildi. Fotoğraf teknolojisi, ışık ve kompozisyon, çekim teknikleri ve fotoğrafta değişkenler konularında eğitim alan gençler, eğitimin 3 günlük kısmını Rize, Trabzon ve Artvin yaylarında doğada uygulamalı fotoğraf çekimi ile gerçekleştirdi. Eğitime katılan gençler 40 saatlik eğitimin sonunda katılımcılar ‘Temel Fotoğrafçılık Eğitimi Katılım Belgesi’ aldılar.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK yaptığı açıklamasında “Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Temel Fotoğrafçılık Eğitimi” projesi kapsamında, fotoğrafçılık konusunda yeni bilgi ve deneyimler ışığında özgüvenlerini arttırmak, kişisel ve sosyal beceriler kazanmalarını ve gönüllülük faaliyetlerine katılmalarını teşvik etmek amacıyla Rize’de düzenlenen eğitime bir çok gencimiz katıldı. Gençlerimiz Rize’de Ayder yaylası, Trabzon’da Uzungöl, Artvin Şavşat Karagölü gezerek aldıkları eğitim ile hem becerilerini geliştirecek hemde Karadeniz yöresinin eşsiz güzellikleri ile tanışma fırsatı buldular. Eğitime katılan gençlerimize kurs sonunda belgelerini verip memleketlerine uğurladık. “ dedi.

Türkiye’nin her bölgesinden eğiteme katılan gençler ise böyle bir fırsatı sundukları için Gençlik ve Spor Bakanlığına teşekkür ederek, Gençlik ve Spor Bakanlığının son zamanlarda uyguladıkları farkındalık içerin projelerle gençlerin eğitimlerine katkıda bulunduklarını belirttiler.