Büyük Taarruz'un 100. Yılı dolayısıyla Afyonkarahisar'da düzenlenen Süper Toto Minikler Türkiye Judo Şampiyonasında Rize’li sporcu Berfin Civelek Türkiye Şampiyonu oldu.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyona, 20 kategoride yapılan müsabakalarla tamamlandı.
64 ilden 939 sporcunun katıldığı müsabakalara Rize Gençlik Spor ve Çaykurrizespor Kulübü sporcularından Berfin Civelek 44 kg da Türkiye birincisi, Erin Civelek 44 kg da Türkiye beşincisi, Semanur Acar 36 kg da Türkiye beşincisi oldu.

Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız yaptığı açıklamasında “ Balkan Şampiyonasına katılmaya hak kazanan Rize’li sporcumuz Berfin Civelek’i canı gönülden tebrik ediyorum. Rize adına toplamda 12 sporcu ile müsabakalarda yer aldık. Sporcularımızdan Berfin Civelek Türkiye birincisi, Erin Civelek 44 kg da Türkiye beşincisi, Semanur Acar 36 kg da Türkiye beşincisi oldu. Antrenörlerimiz Gökcan Akgün, Gülcan Çakmakçı ve Burhan Koçan’ı sporcularımıza teşekkür ediyorum. Aldığımız bu başarılar ile İnşallah çok sayıda gencimize ay yıldızlı formalarımızı giydireceğiz.

Turnuvada, kategorilerinde ilk 2'ye giren sporcular, 24-26 Eylül'de Romanya'nın Arat şehrinde yapılacak Balkan Şampiyonası'na gitmek için hak kazandı.