27-29 Mayıs 2016 tarihlerinde Adana’da yapılan Türkiye Atletizm Şampiyonasında 400metreyi 58 saniyede koşarak 3. kez Altın Madalyaya ulaşan Rize’li Özel sporcu  Cengiz TAŞTAN Türkiye Şampiyonu unvanına sahip oldu.

05 Mart 2016 tarihinde  İl müsabakalarında 400metre  koşuda Rize il birincisi olan Zehra Usta Özel Eğitim Uygulama Okulu Spor Kulübü sporcusu Cengiz TAŞTAN, 15-17 Mart 2016 tarihlerinde Antalya’da yapılan bölge yarışmasında  tüm bölgelerin en iyi derecesini yaparak Türkiye Atletizm Şampiyonasına davet edildi.

Zehra Usta Eğitim Uygulama Okulu spor Kulübü başkanlığını ve atletizm antrenörlüğünü de yapan Adem TÜRÜT Rize adına bir sporcuyu daha Türkiye şampiyonu yapmaktan mutluluk duyduklarını, milli takıma davet edilecek sporcuları ile Bayrağımızı ve Ülkemizi Avrupa ve Dünya şampiyonalarında da en iyi şekilde temsil etmeyi amaçladıklarını belirtti.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK açıklamasında “ Özel sporcularımız bir çok engeli aşarak kendilerini en iyi şekilde kanıtlıyorlar. Özel sporcularımızın başarısı bizler için  bütün başarılardan üstündür. Rize adına  elde edilen bu başarılar bir çok özel gencimize örnek ve ilham kaynağı olacaktır. Bütün özel sporcularımızı ve çalıştırıcı antrenörlerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.