Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından Kastamonu'da düzenlenen Yıldız Kızlar Türkiye Basketbol Şampiyonası'nda destan yazarak tarihe geçen Rize İKE, Galatasaray’ı üçüncülük maçında 46-41 mağlup ederek Türkiye üçüncüsü oldu. 16 takımın katıldığı şampiyonada finalde Fenerbahçe'yi 59-39 mağlup eden Beşiktaş şampiyonluğa ulaştı.

A Grubunda yer alan ve grup maçlarında Diyarbakır Siverekliler Derneği Spor Kulubünü 71-30, Mersin Büyükşehir Belediyespor Spor Kulubünü 71-42, İstanbul DSİ Spor Kulubünü 61-56 mağlup ederek grubunu namağlup lider tamamlayan Rize İKE Spor Kulubü, çeyrek finalde İstanbul Üniversitesi’ni 48-45 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Yarı final müsabakasında ise Beşiktaş’a 64-43 mağlup olan Rize İKE Spor Kulubü, 3.’lük 4.’lük karşılaşmasında ise Galatasaray’ı mağlup ederek Türkiye 3.’sü olmayı başardı.

Rize İKE’nin Mili Oyuncusu Erdenay Topçu’nun sakatlığının Rize İKE’nin daha iyi bir derece elde etmesinin önüne geçerken 3 büyüklerin yer aldığı şampiyonada, Rize İKE’nin sergilediği performans taraflı tarafsız tüm basketbolseverlerden büyük övgü aldı.

Şampiyonanın en değerli oyuncusu, Rize İKE'den Merve Şahin, sayı ve ribaunt kraliçesi TED Ankara Kolejliler'den Zeynep Korel, asist kraliçesi ise Burhaniye Basketbol Spor Kulübü'nden Ayşe Gülen oldu. Beşiktaş'tan Hilal Bayraktar'ın en iyi guard, Yağmur Yıldız'ın en iyi forvet ödülüne layık görüldüğü şampiyonada, Fenerbahçeli Burcu Soysal da en iyi pivot seçildi. Kupa ve ödül töreninde şampiyonada başarılı birer performans sergileyen sporcular da ödüllerini aldı.

Sporculara ödüllerini TBF Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Akgün, Kastamonu İl Özel İdare Genel Sekreteri Zafer Karahasan, Kastamonu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Adem Keloğlu, TBF Hakem Eğitmeni ve Eski FIBA Hakem Memduh Öget, Kastamonu Basketbol İl Temsilcisi Tuna Eraslan, Milli Takım Antrenörlerinden Zafer Kalaycıoğlu ve Federasyon Gözlemcisi Filiz Öget takdim etti.

Şampiyonada üçüncü olan Rize İKE Spor Kulübü’nün madalya ve kupalarını TBF Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Kurulu Başkanı Dr. Seyfi Savaş, İkinci olan Fenerbahçe’nin kupa ve madalyalarını Kastamonu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık verdi.

Şampiyon olan Beşiktaş ise madalya ve kupasını Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın’ın elinden aldı.