Rize Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezinde ( TOHM )  eğitimlerine devam eden Bayan sporcular branşlarında bir ilki gerçekleştirerek Uluslararası Ikas Kano Akarsu Şampiyonasından 1 Gümüş ve 2 Bronz madalya kazandılar.

14 ülkeden 120 bayan sporcunun katıldığı şampiyonada C1 de Buse BEYAZOĞLU 2. , K1 de Gamze POLAT 3. , Wild Buse BEYAZOĞLU 3.lüğü elde ederek madalya almaya hak kazandılar.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK yaptığı açıklamada “ Makedonya'da gerçekleştirilen Wildwater Avrupa Kupası Kano Şampiyonası'na  Rize TOHM Akarsu Kano branşında eğitim gören 7 sporcumuz ile katıldık. Bayan sporcularımız Akarsu Kano tarihinde bir ilki gerçekleştirerek ülkemize 1 Gümüş 2 Bronz Madalya kazandırdılar. Gümüş ve bronz madalyayı ülkemize ve Rize’mize kazandıran, Kanocuların bu başarısı bizleri ve Rize halkını mutlu etti. Sporcularımızın başarıları her bir yarışma sonarsı artarak devam edecektir. Dereceye giren bütün sporcularımızı canı gönülden tebrik ediyorum “ diye konuştu.