Yeni Şehir Spor Salonu'nda gerçekleştirilen açılış törenine, Rize Valisi Ersin YAZICI, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın BAK, Vali Yardımcısı Turan YILMAZ, Emniyet Müdürü Adem ÇAKICI, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Genel Sekreteri Adnan ER, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa ÇELİK, Milli Eğitim Müdürü Şemsettin DURMUŞ, Çaykur Rizespor Kulüp Temsilcisi Aslan KALKAVAN antrenörler, sporcular ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda veli katıldı. 

Vali YAZICI, açılışta öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, "Yaz aylarında yapabileceğiniz en doğru şeyi bugün başlatıyorsunuz. Hayatınızda iyiki yapmışım diyebileceğiniz iki aylık güzel bir aktiviteyi bugün başlatıyorsunuz. Bu kararı verdiğiniz için sizleri tebrik ediyorum. Kendinize güzel bir iyilik yaptınız" ifadelerine yer verdi.

AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın BAK ise, gençlerin bir hazine olduğunu ifade ederek, "Velilerimiz bugün güzel bir tablo ile karşı karşıyalar. Gençlerimiz evde ayak altında dolaşmayacak spor yapacak. Sağlıklı olacaklar. Bugün bu tabloda 2 bin sporcumuz bu ülkenin başarısı için çalışmalara başlayacak. İnanıyorum ki bu sporcuların içinden çeşitli branşlarda Avrupa ve Dünya şampiyonları çıkacak. Rize'deki spora yapılan bu yatırımlar Türk sporuna büyük sporcular yetiştirecek" diye konuştu. 

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK de , Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak Rize genelinde toplam 30 branşta 05-18 yaş grubunda toplam 2 bin sporcu ile yaz spor okullarını başlattıklarını belirterek, " Çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek, onları başarılı birer sporcu yapabilmek, onlarda spor kültürünün oluşmasında katkı sağlamak amacı ile il ve ilçelerimizde toplamda 30 branşta 05-18 yaş grubu 2 bin sporcu adayımıza eğitim vereceğiz. İlimiz son yıllarda yapılan spor yatırımları ile il merkeze ve ilçeleri ile tam bir spor merkezi haline gelmiştir. Devletimiz gerekli alt yapıyı bizler için sağlamıştır. Bize ise spor yapmak ve başarıyı yakalamak kalıyor. Yapılan tesislerde ilimiz tam bir spor kenti olmuştur. Rize’miz yüzme, akarsu kanosu gibi yeni spor dalları ile tanıştı. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda ilimiz ve ülkemiz başarı ve gururla temsil edilmiştir" dedi.

Konuşmaların ardından bütün sporculara forma dağıtımı yapılarak judo, tekvando, karate, boks , basketbol ve Hentbol branşlarında gösteriler sunuldu.