Ev sahipliğini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün yaptığı müsabakalarda gençler madalya için ter döktüler. Etkinliğe katılan Rize Vali Yardımcısı Turan YILMAZ organizasyondan oldukça memnun kaldığını dile getirerek sporculara madalyalarını takdim etti.

  Şenlik havasında geçen yarışmalar sonrasında dereceye giren sporculara madalyaları takdim edildikten sonra Uzun atlama, halat çekme ve çuval yarışmaları düzenlendi. etkinlikte  Ailelerin ve öğretmenlerinde katıldığı oyunlara ilgi oldukça yoğun oldu. Yarışmalar sonrasında Özel Sporcular ve katılımcılar hep birlikte dans ederek horon oynadılar. 

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür V. Cafer KÜÇÜKMUSTAFA yaptığı açıklamasında Özel sporcular için her zaman hazır olduklarını dile getirerek “ Bu sporcular bizim özel sporcumuz değil özel çocuklarımızdır. Bizlerin hedefi buradaki çocuklarımızı bir nebze olsun mutlu edebilmektir.3. sünü gerçekleştirdiğimiz yarışmaların bundan sonraki yıllarda da daha da geniş kitlelere hitap etmesi için elimizden gelen her şeyi İl Müdürlüğü olarak yapacağız. Özel sporcularımızı hayata kazandırmak adına diğer kurumlarla da iş birliği içerisinde olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bir çok aktivite yaparak özel sporcularımızı sporun içerisine almak tek hedefimizdir” diye konuştu.