Programa Rize Vali Yardımcısı Şefik AYGÖL, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet KAZANCI, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK, Gençlik Merkezi Müdürü Muammer BAYRAKTAR,  kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Gençlik merkezi tiyatro yönetmeni Yavuz ALACA’nın  yönettiği 2 perdelik dram oyununu çok sayıda öğrenci ve tiyatro sever izledi. Oktay ARAYICI'nın, " Bir Ölümün Toplumsal Anatomisi " adlı oyunu, 1960- 61 Türkiye’sinin yarı feodal yapısını, Güneydoğu Anadolu bölgesindeki devlet-ağa-köylü ilişkilerindeki sömürü düzeni, bir cinayetin ardındaki toplum sorunu olarak ele alınmış, konu, seyirciye eleştirel bir bakış açısı kazandırmak amacıyla, bir halk mahkemesi olarak kurgulanmıştır.

Oyuna ilginin oldukça memnun verici olduğunu dile getiren İl Müdürü Mustafa ÇELİK “ 2015 yılı Rize Gençlik Merkezimiz adına etkinlik yılı oldu. 2015 yılında bir çok etkinlikle Rize’li sanatseverlerin önüne çıktık, bugün gençlerin ortaya koymuş oldukları " Bir Ölümün Toplumsal Anatomisi " adlı oyununda gençlerimizin performansı devlet tiyatrolarını aratmayan cinsten, aylardır çalışmalarına ara vermeden çalışan gençleri ve yönetmenlerini bu güzel oyun için tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum “ şeklinde konuştu.

Tiyatro sonunda İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet KAZANCI tarafından oyunun yönetmeni Yavuz ALACA'ya çiçek takdim edildi.   İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet KAZANCI yaptığı konuşmada “ Sosyal içerikli mesajlar içeren tiyatro oyunu sahneye koyan gençlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugün burada gençlerimize şans verildiği takdirde neler yapılabileceğinin en iyi örneğini gördük. Gençlik merkezimizin başarılı çalışmalarını takip ediyorum ve devamını diliyorum” Dedi.

       Rize Gençlik Merkezi 5626 üyesi ile birlikte faaliyetlerine devam etmektir.