Rize'deki kutlamalar Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız’ın, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Rize Yenişehir Kapalı Spor Salonunda devam eden program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Programa Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, Vali Yardımcısı Gülhani Ozan Sarı, Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor il Müdürü Gürhan Yıldız, günün anlam ve önemini belirterek ülkemizin geleceğinin geçlerin ellerinde şekilleneceğine ve onlara güvenin tam olduğuna vurgu yaptı.

Kutlama programı kapsamında şiir ve müzik dinletileri, tiyatral ve spor gösterileri yapıldı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Halk oyunları ekibi tarafından folklor gösterisi gerçekleştirdi. 

Vali Çeber, kapalı spor salonunda gerçekleştirilen program sonrası gösterilerde görev alanları tek tek tebrik ederek 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramlarını kutladı.

17-22 Mayıs tarihleri arasında sürecek olan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri; spor ve kültürel  faaliyetler kapsamında gerçekleştirilecek olup  turnuvalar, yarışmalar, tiyatro  gösterileri  konferanslar,  sergi ve doğa yürüyüşü  gerçekleştirilecektir.