Rize Valiliği, Rize Belediye Başkanlığı, Rize İl Özel İdaresi, Çaykur Genel Müdürlüğü ile Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde 6 kategoride düzenlenen yarışa, Kocaeli, Samsun, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerinden 64 sporcu katıldı.

Pazar ilçesinden başlayıp, Rize Merkez Sahil Yolu üzerinde Mesut Yılmaz Parkı Önünde biten 37 km’lik yarışmada Master A Erkekler kategorisinde Yakup KADIOĞLU, Master B Erkekler kategorisinde Tarkan KALAYCIOĞLU, Genç Erkekler kategorisinde Mustafa ERİKÇİ, Büyük Erkekler kategorisinde Gökhan HASTA, Genç Bayanlar kategorisin de Hatice YILMAZ, Büyük Bayanlar kategorisinde Seda KARCI birinci oldu. 

Rize Valisi Ersin YAZICI yaptığı konuşmada " Karaman İli Ermenek İlçesindeki kömür ocağında meydana gelen su baskını nedeniyle, yer altında mahsur kalan madencilerimize ulaşma, arama-kurtarma çalışmaları halen devam etmektedir. Her Türk vatandaşı için büyük bir onur ve gurur günü olan Cumhuriyetimizin 91. Yıl dönümünde meydana gelen bu elim olay nedeniyle üzüntümüz büyüktür. Yer altında mahsur kalan madencilerimizin bir an önce sağlıklı bir şekilde kurtarılmalarını diliyor, tüm madencilerimize ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum. Bugün Cumhuriyetin 91.inci yıldönümü kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen Bisiklet Yol Yarışına katılanlara teşekkür ediyorum. Spor hayatlarında başarılar diliyorum, düzenlenen yarışta, önemli olanın bitiş çizgisini değil, dostluğu göğüslemektir görüyorum ki bunu da başarmış bulunmaktayız" dedi.

Yarışta dereceye giren sporculara Madalyanın yanı sıra Birincilere 600TL. ikincilere  450 TL üçüncülere  300 TL. para ödülü verildi. Sporcular Ödülleri Rize Valisi Ersin YAZICI, Rize Belediye Başkanı, Prof.Dr. Reşat KASAP, Vali Yardımcısı Turan YILMAZ, Rize Emniyet Müdürü Adem ÇAKICI, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK ve Spor Şube Müdürü Cafer KÜÇÜKMUSTAFA tarafından verildi.