Tatarların ve diğer Türk halkların kültürel ve manevi değerlerini tanıtmak amacıyla her yıl Romanya’nın Köstence şehrinde düzenlenen “XX Uluslar arası Türk Tatar Geleneksel Kostümler, Halk Oyunları ve Türküler Festivali ” için yola çıkan Rize Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi illerini ve yöre oyununu en güzel şekilde tanıtacaklarını söylediler.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK yola çıkan ekibe başarılar dileyerek “ Halk oyunlarımızı, müziğimizi ve genel olarak kültürel değerlerimizi genç kuşaklara aktarma , yurtiçi ve dışında tanıtma görevlerini başarıyla gerçekleştiren ekibimiz Romanya’da da bizleri en güzel şekilde temsil edeceklerdir. Murat KOPUZ öğreticiliğindeki Halk oyunları ekibimiz hem yabancı katılımcılara yöre oyununu öğretmiş olacak hemde çok güzel gösterilerle kültürel tanıtımımıza önemli katkılarda bulunacaktır.  Romanya’dan gelen davet bizleri memnun etmiştir. Ekibimize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Rize Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi 28-31 Ağustos 2014 tarihleri arasında yapılacak olan festivale 6 kız- 6 erkek oyuncu, 2 müzisyen ve idareci ile yola çıktılar.