Millî şuurun güçlenmesi, millî tarihin bilinmesi, tarihi olayların neden ve sonuç ilişkisi içinde değerlendirilmesi, dün ile bugün, bugün ile gelecek arasında güçlü bağlar kurulması, Türk milletinin ölümsüz zaferini kanları ile tarihe yazan aziz şehitlerimizi daima hatırlanması, şehitlerimize ebedi şükran borcumuzun ifade edilmesi, bu aziz milletin kaynaşması, güçlenmesi ile ulu Önder Atatürk’ün ve Çanakkale Savaşları”nın genç kuşaklara daha iyi öğretilmesi amacıyla üyelerimize 15-22 Ağustos tarihleri arasında İstanbul-Edirne ve Çanakkale illerine gezi düzenlendi.

Gençlik Merkezi Müdürü Muammer Bayraktar  amaçlarının bizi biz yapan değerlerimizi yaşatmak , geleceğimizi oluşturacak öğrencilerimizi iyiye, güzele yönlendirmektir dedi.

Öğrenciler ilk olarak İstanbul’da Çamlıca Tepesinde kahvaltı yaparak  ardından Üsküdar’da Mihrimah Sultan Camiisini ziyaret ederek boğaz turu gerçekleştirdiler. Yüşa Tepesi, Eyüp Sultan Camii, Panaroma ve Minyatürkü gezen öğrenciler geziden oldukça memnun kaldılar. Edirne’de Selimiye Camisini Çanakkale’de ise Şehitliği gezen öğrenciler yaşadıkları maneviyattan oldukça memnun olduklarını dile getirdiler.