Yarışların startını Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap verdi. Salarha Vadisi’ndeki zor parkurda yarışan sporcular izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Su dolu çukurlardan ve tümseklerden geçen Off-Road araçları birbirleriyle kıyasıya yarıştı.
  Şehrin tanıtılması için güzel bir organizasyon yapıldığını ifade eden Rize Valisi Ersin Yazıcı " "İlimizde ikinci defa bu yarışlar düzenleniyor. Kentimizin reklamı için güzel bir organizasyon olduğunu düşünüyoruz. Tüm kurum ve kuruluşlarımızla bu yarışları destekliyoruz. Rize iline farklı bir güzellik kattığı düşüncesiyle bundan sonraki yıllarda da destek vermeye devam edeceğiz. Farklı, zevkli, heyecanlı geçecek yarışların kazasız belasız geçmesini temenni ediyorum" dedi.
Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK, 5. ayak olarak gerçekleştirilen yarışlara, 11 ilden 22 off-road kulübünün 25’a yakın yarış araçlarıyla katıldığını söyleyen ÇELİK, il dışından katılan sporcularımızı yeni yapılan Salarha Sporcu Kamp Eğitim Merkezinde ağırlamanın memnuniyetini yaşarken, Yarışlar sayesinde Rize’yi ve Karadeniz Bölgesini gelen tüm misafirlerimize en iyi şekilde tanıtmak ve bölge turizmine de katkı sağlamak istiyoruz diye konuştu.