Spor Genel Müdürlüğü  2018-2019 yılı okul Sporları faaliyet programında yer alan Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce 03-14 Aralık 2018 tarihleri arasında Yeni Şehir Spor Salonu ve Pazar Spor Salonu Salonunda düzenlenen toplam 22 takımın katıldığı Gençler Kız-Erkek A kategorisi Basketbol il Birinciliği final maçları ile son buldu.

Genç Erkekler kategorisinde Güneysu Şehit kemal Mutlu Fen Lisesi 1.ci olurken, Rize Türk Telekom Spor  Lisesi 2.ci, Rize Sosyal Bilimler lisesi 3.cü ve Tevfik İleri And. Lisesi 4. Oldu.

Genç Kızlar kategorisinde ise Pazar  Fen  Lisesi 1.ci olurken Pazar Necat Sağbaş And.Lisesi 2.ci  ve Ali Metin Kazancı Rize Lisesi 3.cü, Gülbahar Hatun Mes. Ve Tek. And. Lisesi 4.cü oldu.

Toplamda 264 sporcunun katıldığı müsabakalara 16 Erkek takımı 6 Kız takımı katılım sağladı. Dereceye giren takımlara kupalarını ve başarı belgelerini Güneysu Kaymakamı Davut Düzgün, Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK, Spor Şube Müdürü Cafer Küçükmustafa ve Okul müdürleri tarafından verildi.
İllerinde birinci olan takımlar ileriki tarihlerde açıklanacak olan Gurup müsabakalarında katılmaya hak kazandı.