Rize Yeni Şehir Spor Salonunda düzenlenen açılış seremonisine Rize Vali Yardımcısı Davut Düzgün, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, Karate Federasyon Başkanı Esat Delihasan, Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Sporcular, Antrenörler ve hakemler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak’ın telgrafı okundu ve protokol konuşmalarına geçildi. 

Rize Vali Yardımcısı Davut Düzgün yaptığı konuşmasında “ Gençlerimizi Rize ilinde ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Siz gençler bizlerin geleceği ve yarınlarısınız. Sizlerin göstereceği performans ve azim yarınlarınıza imza atacaktır. Ülkemiz olarak sporun ve sporcunun her zaman yanında olduk ve olmayada devam edeceğiz. Güzel bir şampiyonada bir araya geldik ve bu şampiyonanın sonunda da umarım mutlu bir şekilde ilimizden ayrılırsınız. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum “ dedi.

Karate Federasyon Başkanı Esat Delihasan yaptığı konuşmasında “ Bu organizasyonun gerçekleşmesinde büyük katkıları olan Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkürlerimi sunuyorum. İnanıyorum ki bütün sporcu kardeşlerimiz bu şampiyonadan gururlu,onurlu ve sevinçli bir şekilde ayrılacaklardır. Bende bir Rize’li olarak ilimizde siz değerli sporcularımızı ve antrenörlerimizi ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Mücadele eden tüm sporcu ve antrenörlerimize başarılar diliyor, onları bu zorlu mücadelelerinde yalnız bırakmayan ailelerine de teşekkür ediyorum” dedi.

Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik açıklamasında “ Karadeniz’in güzide ili Türk Milletinin vazgeçilmez içeceği çayın başkentinde sizleri ağılamak bizleri mutlu etmiştir. 50 ilden 2000’e yakın katılımcının hazır bulunduğu böyle bir güzel camiaya ve böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu güzel organizasyonun ilimizde gerçekleştirilmesinde büyük emekleri ve katkısı olan başta Rize Milletvekili ve Eski Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a, Valilerimiz Sayın Erdoğan Bektaş ve Kemal Çeber’e, Rize’mizin evladı ve gururu Karate Fed. Başkanı sayın Esat Delihasan’a, Çaykur Genel Müdürlüğümüze, Rize Ticaret Borsasına, Karate İl temsilciliğimize, mesai arkadaşlarıma şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum. Umuyorum ki bu güzel organizasyon karate camiasına ilimize hayırlara vesile olur. Şampiyonanın sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir şekilde sona ermesi temennisi ile saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Çayeli Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehter Takımı yaptıkları gösteri ile salondan büyük alkış aldılar. Ardında Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Halkoyunları ekibi tulum eşliğinde Rize ezgilerini katılımcılara horon ile aktararak büyük beğeni topladılar. 
Gazi Osman Paşa kata Gurubu ekibi yaptıkları sunum ile izleyicilerden büyük alkış topladı ve açılış seremonisi sona erdi.