Türkiye'nin birçok ilinden ve yurt dışından genç, yaşlı çok sayıda vatandaş, sabahın erken saatlerinde, "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" etkinliğine katılmak üzere, Sarıkamış ilçesinin Soğanlı ve Allahuekber dağları arasındaki Kızılçubuk zirvesinde bir araya geldi.

    Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi üyesi gençler 2. kez Sarıkamış’ta yapılan anma programına katılarak 10 kilometre yol yürüyerek şehitlerin yaşadıklarını hissetmeye çalıştılar. 

Gençlik ve spor Bakanı Osman Akın Bak, yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada, Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılında Sarıkamış şehitlerimizi ve vatanı için gözünü kırpmadan şehit düşen dedelerini anmak için toplandıklarını belirterek, "Gençlerimiz, on binlerce gencimiz şu anda buraya akın akın geliyor.
Sarıkamış üzerinde kar, karın altında Mehmet'im yatar sözlerini hatırlayarak bu toprakların altında gözünü kırpmadan vatanı için şehit olan 90 bin şehidimizi anmaya geldik. Tüm Türkiye'ye, vatandşlarımıza, halkımıza Sarıkamış'ı tekrar hatırlatmak için bu kahramanlık destanınında gözünü kırpmadan vatanı için şehit olan dedelerimizi anmak için buradayız. Gençlerimiz çok heyecanlı ve akın akın meydana geliyor. Vatanı için şehit olan dedelerimizi rahmetle anıyoruz."

Bak, son dönemdeki terörle mücadele operasyonlarına işaret ederek, "Şu anda ülkemizi, vatanımızı korumak için terörler mücadele için operasyon yapan tüm güvenlik güçlerimize selamlarımız iletiyoruz. Bu vatanın vatan kalması için şehit düşenleri rahmetle anıyoruz. Sarıkamış, Çanakkale, Kurtuluş Savaşı bu vatanı vatan kılmak için birer örnektir." ifadesini kullandı.

    Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK “ 280  gencimiz ile birlikte bura da vatanımız için canlarını 103 yıl önce feda eden aziz şehitlerimizi Allah-u Ekber dağlarında anmak için bir araya geldik.

Vatan savunması için çıktıkları bu zorlu yolda donarak şehit olan binlerce Mehmetçik bizlerin unutulmaz ve unutulmayacak bir yarasıdır. Burada olup bu duyguyu yaşamak bizlere nasip oldu. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun.

280 gencimiz ile birlikte buraya gelerek bu manevi atmosferi yaşamamızı sağlayan Gençlik ve spor bakanımız Sn  Osman Askın Bak'a şükranlarımızı sunuyoruz ” dedi.

Şehitleri anmak için gerçekleştirilen ve yaklaşık 10 kilometre süren yürüyüşün ardından Kuran-ı Kerim okunarak tüm şehitler için dua edildi.

Etkinliğe Gençlik ve spor Bakanı  Osman Aşkın Bak ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'da katıldı.

 Türkiyenin en büyük kamu teşekkülü olan ÇAYKUR, her etkinlikte olduğu gibi sosyal sorumluluğun bilincinde olarak,Sarıkamışta onbinlerce insana sıcak çay ikram etti