Bir dizi ziyaretler ve temel atma törenleri için bugün Rize’ye gelen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize’de düzenlenen Büyük Erkekler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası açılış törenine katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak 4 günlük Rize programının ilk gününde Büyük Erkekler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası açılış törenine katıldı. Rize Yeni Şehir Kapalı Spor Salonu’nda başlayan şampiyonaya 22 ilden 31 takımın 3 sıklette mindere çıkacağı şampiyonaya 80 sporcu katılıyor.

Bak: ’’2020 Tokyo Olimpiyatları’nda büyük başarılar bekliyoruz’’

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak açılış töreninde yaptığı konuşmada,  "Güreş, Türk milleti için çok önemli. Olimpiyatlarda aldığımız madalyaların büyük bir çoğunluğunu güreşten aldık. Yine güreş, 2016 Rio olimpiyatlarında üzerine düşen görevi yaptı, beş tane madalya aldı. Alınan 8 madalyanın beşini güreş aldı. Şimdi biz güreşten daha çok şey bekliyoruz." diye konuştu.

Bakanlık olarak güreşe daha fazla destek vereceklerini vurgulayan Bak, şöyle devam etti: "İnşallah 2020 Tokyo olimpiyatlarında yeni şampiyonlar istiyoruz. Altın madalyalar istiyor, bunu bekliyoruz. Genç güreşçilerimize söylüyorum, bize Avrupa dünya şampiyonları lazım. Türk bayrağını göndere çektirecek şampiyonlar lazım. Bu millet bunu hak ediyor. Bu millet nasıl 15 Temmuz'da meydanlara çıkarak darbecilere 'dur' dediyse dünyaya da güreşle sporla aldığı altın madalyalarla gücünü gösterecek. Bu millete kimse diz çöktüremez, bu millete kimse boyun eğdiremez. İşte Türk güreşçileri bunu tüm dünyaya anlatmışlardı."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da güreşe çok değer verdiğini, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde güreşin yaygınlaşması ve gelişmesi için çaba harcadığını belirten Bak, "Türk sporunun, güreşin dostu ve hamisi Recep Tayyip Erdoğan'a bizlere verdiği desteklerden ötürü, Türk sporuna kazandırdığı tesislerden dolayı minnettarız. O güreşi çok iyi biliyor." ifadesini kullandı.

Bak, konuşmaların ardından şampiyonayı antrenör koltuğundan bir süre izledikten sonra dereceye giren sporculara madalyalarını verdi.