Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 5 yaşından beri çalışmalarını sürdüren minik Batuhan, emeklerinin karşılığını aldığı için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Antrenör Emre Kavasoğlu ise “2014 yılında anaokulu sınıflarında başlattığımız cimnastiği böyle bir noktaya taşıdığımız için son derece mutluyum. Batuhan’la haftanın 6 günü, günde 4 saat antrenman yapıyoruz. Cimnastik gibi izlemesi hayranlık uyandıran bir sporun hakkını verebilmek için çok ciddi bir emek sarf ediyoruz ve bunca zorluğa değdiğini o madalyayı boynumuza taktığımızda anlıyoruz. Rakiplerimiz, Türkiye’de cimnastiğin merkezi sayılan illerde yetişen sporculardan oluşuyordu. Fakat biz de İl Müdürümüz Mustafa Çelik ve Federasyon Başkanımız Suat Çelen’in destekleri ile Rize’de cimnastiği bir adım öteye taşıyarak “biz de varız” dedik. Bu anlamda kendilerine çok teşekkür ediyorum.” Dedi. Ayrıca Rize’deki yanlış bir algıya dikkat çeken Kavasoğlu “Şu anda Rize’de en çok faal sporcuya sahip 3. bireysel branşız lakin sporcularımızın büyük çoğunluğunu kız çocuklarımız oluşturmakta. Artistik cimnastik yalnızca kız sporu değildir. Aksine, ülke geneline baktığımızda erkek milli sporcularımızın uluslararası arenada daha başarılı bir ivme yakaladığını görmekteyiz. 5 yaşındaki bir erkek çocuğu, futbol gibi branşlaşma yaşı gerektiren sporlara yönlendirmek yanlış... Çocuğun 7 yaşına kadar cimnastik gibi temel bir spor branşı yapması gerekmekte. Futbol kültürünün baskın olduğu bir şehirde yaşadığımızın farkındayım fakat çocuklar temel sportif eğitimini cimnastik ile alırsa futbol dahil tüm branşlar daha iyi bir noktaya gelecektir. Bu anlamda 5-7 yaşındaki tüm çocuklarımızı Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde ücretsiz cimnastik eğitimi almaya davet ediyorum.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz aylarda Cimnastik Milli Takımı’nın kafile başkanı olarak Macaristan’a giden ve her daim cimnastiğin destekçisi olan Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK, başarılı sporcuyu ve antrenörünü makamında ağırlayarak tebrik edip, çeşitli hediyeler ile ödüllendirdi.